за ПОЧИСТВАНЕ и лечение на чувствителни, раздразнени и възпалени кожа, лигавици и скалп

При дразнене, сърбеж, ксероза, себорея, кожна свръхчувствителност Идрозоил е иновативна формула за ефективно и меко почистване при лечение на кожа, лигавица и скалп.
Редовното използване на продукта противодейства на проявата на всички неприятни усещания, свързани с дерматологични проблеми, характеризиращи се с дразнене, сърбеж, ксероза (сухота), себорея, кожна свръхчувствителност.

Идрозоил е иновативно миещо средство за ежедневно почистване и измиване. Идрозоил действа чрез озониди, които отделят активен кислород в тъканите. Това го прави едновременно ефективно и щадящо почистващо средство, подходящо и за най-уязвимите групи – бебета, бременни и възрастни хора.

Идрозоил притежава патентованата съставка OZOILE®, която има широкоспектърно антимикробно действие срещу бактерии, гъбички и вируси. Едновременно с това, OZOILE® притежава и мощни противовъзпалителни и регенериращи свойства.

Идрозоил се препоръчва като миещо средство за чувствителни, раздразнени и възпалени кожа, лигавици и скалп, включително атопичен и алергичен дерматит, памперс дерматит, себорея, акне, пърхут, крусти по главата на бебето, изтъняла и сърбяща кожа, кожна сухота, кожа в контакт с ортопедични изделия (импланти, ортези, гипсови превръзки) и др.

Подходящ е за кожа, лигавици и скалп, засегнати от микроорганизми.

Идеален за почистване на кожа и лигавици, и превенция на рани при залежали пациенти.

Във връзка с увеличената сезонна заболеваемост от грипни вируси, включително новия коронавирус, всички експерти изтъкват важността на честото миене на ръцете с цел превенция. Трябва да се има предвид обаче, че честото използване на сапуни и дезинфектанти може да причини кожни раздразнения. За разлика от тези продукти Идрозоил притежава антисептично и дезинфекциращо действие, съчетано с възстановяващи кожата, противовъзпалителни и антиалергични свойства.

Може да се използва за почистване на аналната и перианалната зона при хемороиди, фисури и проктит преди и след хирургични операции.

Особено подходящ за често измиване при спортна активност и състезания. Идрозоил съдържа уникалната патентована формула OZOILE®, създадена на основата на озониране до високо насищане с озоно-кислородна смес.

В Идрозоил OZOILE® e комбиниран с мек, нежен и напълно съвместим с кожата и лигавиците сърфактант, който отстранява замърсяванията.

Идрозоил не съдържа сулфати, алергени или оцветители.

Идрозоил няма противопоказания и е подходящ за употреба от най-ранна детска възраст, а също и по време на бременността, в послеродовия период и по време на менструалния цикъл.

Употребата му не е показала проява на странични ефекти.

Как да използвате?

Почистване на кожата: поставете подходящо количество от продукта върху мокра гъба, втрийте нежно в кожата и изплакнете с вода.

Интимна хигиена: Поставете подходящо количество върху дланта на ръката си, разпенете, почистете, втрийте и изплакнете с вода.

Почистване на скалпа: Поставете продукта върху мокрия скалп, масажирайте и изплакнете с вода.

При лечение на тежки форми на себорея комбинирайте миенето с Идрозоил® с пръскане на засегнатите участъци с Ригенома спрей.

Специални предупреждения: Не поглъщайте. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте това медицинско изделие след изтичане на срока на годност. Не използвайте, ако опаковката изглежда повредена. Няма съобщени случаи на сенсибилизация или странични ефекти. Ако забележите такива, моля, прекратете употребата и се консултирайте с вашия лекар. Затворете плътно флакона след употреба. Съхранявайте продукта на сухо място, далеч от източници на топлина и от излагане на слънчева светлина. Отбелязаният върху опаковката срок на годност се отнася за неотворения перфектно запазен продукт. След отваряне се препоръчва да използвате продукта до 6 месеца.

Състав

При Идрозоил крем действието на OZOILE® се подсилва от следните съставки: 

  • МАСЛО ОТ ЛИСТА НА ЧАЕНО ДЪРВО

Антимикотично (противогъбично) действие. Потенцира противовъзпалителното действие на OZOILE®.

  • ДЕЦИЛ ГЛЮКОЗИД

Мек и нежен сърфактант, напълно съвместим с кожата, с нисък делипидизиращ (обезмасляващ) ефект. Отстранява замърсяванията.

Основни съставки: OZOILE® (Стабилни озониди с витамин Е ацетат), децил глюкозид, масло от листа на чаено дърво (Melaleuca Alternifolia).

ОПАКОВКА: флакон 150 ml

● БЕЗ ГЛУТЕН● БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ● БЕЗ АЛЕРГЕНИ● С ЕСТЕСТВЕНИ КОНСЕРВАНТИ

Преминати тестове: микробиологичен тест, тест за кожни алергии, тест за цитотоксичност