за интензивна озонотерапия
с висока концентрация на OZOILE®
при наранена, възпалена и
алергизирана КОЖА,
когато има усложнения

ПРОУЧВАНИЯ И КЛИНИЧЕН ОПИТ

УМБАЛ „ЕВРОХОСПИТАЛ Пловдив“, д-р Свилен Шидеров

Извадка: „Представеният протокол на лечение на трудно зарастваща рана с Идрозоил, Ригенома спрей и Ригенома крем даде бързи в сравнение с други локални методи резултати, като само в рамките на 10 дни бяха регистрирани следните клинични ефекти:

  • премахване на повърхностно образувалите се некротични тъкани;
  • прогресивно намаляване на възпалителната компонента;
  • видима реепителизация на раневата повърхност;
  • значителна прогресия на епидермалните ръбове към местата на дълбок пробив в тъканта.“

Casa di Cura “Villa San Giuseppe” di Ascoli Piceno, compilato dalle Suore Ospedaliere del Sacro Cuore di Gesù

Извадка (превод): „От оценката на резултатите можем да заключим, че използването на Ригенома спрей и крем, съдържащи OZOILE® предизвиква следните ефекти: намалени възпалителни прояви; по-бързо оздравяване; подобрение при всички лезии; намаляване на разходите за здравна грижа поради редуцирана нужда от ангажираност на персонала с лечението; подобрение при придържането към лечението от пациентите заради намаляване на неговото времетраене; удовлетвореност на персонала заради по-бързото постигане на резултати.“

Обществен медицински център USL 7, Отделение по хирургия, Секция за лечение на рани, Сиена, Италия

Извадка (превод): „От оценката на резултатите можем да заключим, че използването на Ригенома спрей доведе до следните подобрения: намаляване на времето за оздравяване; намаляване на възпалението; намаляване на болката (оценено по VAS метод); намаляване на пребиваването в болница; подобряване качеството на живот; намаляване на разходите за здравеопазване.”

Катедра по дерматология, Университетска болница, Фоджа, Италия

Извадка (превод): „На основата на поставена диагноза еозинофилен фоликулит, е назначено лечение с Ригенома спрей сутрин и Ригенома крем вечер. Пациентът е подложен на периодичен мониторинг. Поредица от снимки показва прогресивно подобрение до пълно излекуване в рамките на 40 дни.”

Клиничен случай

Извадка (превод): „Назначено e лечение с Ригенома спрей в продължение на 7 дни и след това с Ригенома крем за още 7 последователни дни. И двата продукта са прилагани ежедневно сутрин и вечер. След 15 дни лезиите са овладени, както и сърбежа; видими са единствено белезите.

… Продуктите се оказаха валидна алтернатива на използването на локален кортикостероид.”

Клиничен случай

Извадка (превод): „Язвите бяха третирани в продължение на 1 месец 3 пъти седмично с Ригенома спрей и Ригенома крем. Ригенома спрей бе пръскан директно върху раната, а Ригенома крем бе нанасян върху околната кожа, след което раната бе покривана със стерилна марлена превръзка. В продължение на едномесечното лечение язвите претърпяха постепенна регресия до пълно възстановяване.”

Медицински протокол, Дерматологична клиника, Триест, Италия

Извадка (превод): “Напръскайте с Ригенома спрей за отстраняване на кръвните съсиреци. Не използвайте Betadine или друг дезинфектант, който подхранва растежа на патогенни стафилококи и гъбички. Напръскайте обилно с Ригенома спрей върху засегната област. Нанесете Ригенома крем върху околната кожа. При необходимост превържете с марля или друга дишаща превръзка. Повторете процедурата след 3 дни. Не измивайте язвата с пероксиди и агресивни дезинфектанти, а единствено с физиологичен разтвор. В случай, че при конкретният пациент не е налице достатъчно кръвоснабдяване на засегнатата област, се наблюдава само голямо намаление на бактериалното натоварване и неуспех по отношение на регенерацията на тъканите.”

Research and development, Erbagil s.r.l.

Извадка (превод): „Прилагана бе следната процедура: 1. промиване на лезията с физиологичен разтвор. 2. поставяне на повидон йод под формата на разтвор 3. Изплакване с физиологичен разтвор. 4. Напръскване с Ригенома спрей директно върху раната и нанасяне на Ригенома крем върху перилезионната кожа. 5. Поставяне върху лезията на стерилна марля с размера на лезията, напоена с Ригенома спрей. 6. Фиксиране на превръзката с бинт.

Клиничната оценка на употребата на Ригенома спрей и крем, съдържащи OZOILE®, в лечението на дермално-епидермални лезии при язви от венозен произход показа значително по-добри резултати в сравнение с контролната група.”

Презентация на Dott.ssa Erminia Bentivegna по време на 31-ви национален конгрес на Società Italiana di Flebologia, 4-6 октомври 2018 г.

Презентацията демонстрира как прилагането на този нов подход при три клинични случая – 66-годишен диабетик с исхемична и септична гангрена, 55-годишен мъж с диабетна гангрена и остеомиелит на дясното стъпало и 4-годишно момиченце с тъканна некроза на пръст на ръката, е довело до спасяването на крайници, които преди терапията са били клинично показани за ампутация.