при ХЕМОРОИДИ, анални фисури, проктит и улцерозен проктоколит

Проктен крем е иновативен продукт за ОЗОНОТЕРАПИЯ на хемороиди, анални фисури, проктит и улцерозен проктоколит.

Притежава лубрикантно (смазващо) и протективно действие и стимулира тъканнанната регенерация и реепителизация.

Проктен съдържа OZOILE® – пул от иновативни молекули, получeн чрез патентован процес. OZOILE® притежава противовъзпалително и противосърбежно действие. OZOILE® създава враждебна среда за пролиферацията на патогенни микроорганизми. OZOILE® благоприятства процесите на тъканна регенерация и бързо възстановяване на увредените тъкани.

OZOILE® противодейства на хипоксията (кислородния глад) и насища тъканите с кислород. —Кислородният глад е водещ проблем при хемородите. Те са разширени и възпалени венозни съдове, поради което движението на кръвта е забавено и до клетките не достига достатъчно кислород. Кислородният глад е причина за дегенеративни процеси в засегнатите тъкани.

При Проктен действието на OZOILE® се подсилва от съставки, които намаляват възпалението, отока, болката и сърбежа, подпомагат възстановяването на увредените тъкани и се борят с инфекцията.

Проктен няма противопоказания и може да се използва без възрастови ограничения, както и от бременни и кърмещи жени. Употребата му не е показала проява на странични ефекти.

Как да използвате?

Старателно почистете засегнатата област с миещото средство Идрозоил, разреден с вода, и подсушете.

В случай на проктит: завийте ректалния накрайник на отвора на тубата и прилагайте върху засегнатата област сутрин, вечер и след всяко изхождане до нормализиране на състоянието.

В случай на фисури и хемороиди: Нанасяйте продукта директно върху засегнатата област. Периодът на лечение зависи от бързината на терапевтичния отговор.

Специални предупреждения: Не поглъщайте. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте това медицинско изделие след изтичане на срока на годност. Не използвайте, ако опаковката изглежда повредена. Няма съобщени случаи на сенсибилизация или странични ефекти. Ако забележите такива, моля, прекратете употребата и се консултирайте с вашия лекар. Измийте ръцете си добре преди употреба на продукта. Затворете добре тубата след употреба. Съхранявайте продукта на сухо място, далеч от източници на топлина и от излагане на слънчева светлина. Отбелязаният върху опаковката срок на годност се отнася за неотворения перфектно запазен продукт. След отваряне се препоръчва да използвате продукта до 6 месеца.

Състав

При Проктен крем действието на OZOILE® се подсилва от следните съставки: 

  • НАТРИЕВ ХИАЛУРОНАТ

Специалните вискозитетно-еластични характеристики на хиалуроновата киселина допринасят за физическата защита на аноректалната мукоза. Подпомага възстановяването на съединителната тъкан и тъканната  регенерация.

  • ГЛИЦИРИЗИНОВА КИСЕЛИНА

Усилва противовъзпалителното действие на озонидите. Облекчава сърбежа.

  • МАСЛО ОТ ЛИСТА НА ЧАЕНО ДЪРВО

Антимикотично (противогъбично) действие. Потенцира противовъзпалителното действие на OZOILE®.

  • РИБЕС НИГРУМ

Венотонично и съдопротективно действие. Противовъзпалително действие.

Считан за природна алтернатива на кортизона.

  • АРГИНИН

Понижава аналното напрежение при покой и стимулира тъканната регенерация.

  • ЦЕРА АЛБА

Притежава регенеративни и противовъзпалителни свойства. Филмообразуващ агент. Задържа влагата и осигурява защитна бариера, ускоряваща реепителизацията.

Основни съставки: OZOILE® (Стабилни oзониди с витамин Е ацетат), аргинин, екстракт от листа на касис (Ribes Nigrum), глициризинова киселина, масло от листа на чаено дърво (Melaleuca Alternifolia), натриев хиалуронат, бял восък (Cera Alba).

ОПАКОВКА: туба 40 ml

● БЕЗ ГЛУТЕН● БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ● БЕЗ АЛЕРГЕНИ● С ЕСТЕСТВЕНИ КОНСЕРВАНТИ

Преминати тестове: микробиологичен тест, тест за кожни алергии, тест за цитотоксичност