при наранена, възпалена и алергизирана КОЖА

Ригенома крем е иновативен продукт за ОЗОНОТЕРАПИЯ при наранена, възпалена и алергизирана кожа. Повлиява възпалението, зачервяването, сърбежа, подуването, кожната ксероза (патологичната сухота) и стимулира регенерацията и реепителизацията на кожата. Използва се за лечение при алергичен дерматит (вкл. памперс дерматит), при кожа, предразположена към образуване на рани, подложена на инвазивни естетични или терапевтични процедури, в контакт с протези и ортези, и за предотвратяване на белези.

В Ригенома крем действието на уникалната патентована формула OZOILE® се подсилва от противовъзпалителни, антиалергични, хидратиращи, успокояващи, противооточни и възстановяващи тъканите съставки.

Ригенома няма противопоказания и може да се използва от най-ранна детска възраст, както и от бременни и кърмещи жени. Употребата на продукта не е показала проява на странични ефекти.

Ригенома крем е ефективен при лечението на следните заболявания:

 • Дерматити и дерматози
  • атопичен дерматит
  • контактен дерматит
  • екземи
  • импетиго
  • алергични обриви
  • сърбеж и зачервяване
  • инфекциозни дерматити – варицела, коксаки вирус
  • псориазис
  • розацея
  • памперс дерматит
  • подсичане в кожни гънки
  • милиария
  • розов лишей
 • Рани – включително съдови и декубитални
 • Изгаряния

Ригенома крем е особено ефективен и при слънчеви изгаряния, защото UV радиацията причинява фотохимично индуцирано възпаление на кожата.

Медиаторите на възпалението – простагландин и хистамин, се освобождават в първите часове след интензивно излагане на слънце. Те са отговорни за зачервяването, отока и болката. Иновативната формула OZOILE® в Ригенома крем противодейства на образуването на простагландини, и същевременно неутрализира вече образувания хистамин. Така Ригенома предотвратява задълбочаване на възпалителната реакция.

Известно е също, че ултравиолетовото облъчване уврежда кожните клетки на молекулно ниво, поради което изгорялата от слънцето кожа се възпалява и се бели. Регенеративните свойства на Ригенома крем допринасят за по-бързо възстановяване и оздравяване на увредената кожа.

Как да използвате?

Намажете продукта директно върху засегнатата област.

При лечение на дерматологични проблеми прилагайте продукта 2-3 пъти дневно.

За лечението на остри и хронични лезии с различна етиология, след почистване с миещото средство Идрозоил и последваща апликация на Ригенома спрей върху дъното на лезията, нанесете хомогенен слой от Ригенома крем върху перилезионната кожа, като оформите зона, покриваща над 5 см от околната тъкан.

Ригенома крем може да се прилага и директно върху цялата ранева повърхност особено във фазата на гранулация.

Ригенома крем може да се използва в комбинация с марля, за да защитава раната, да поддържа средата влажна и да стимулира възстановяването и регенерацията на тъканите чрез активно въздействие върху основата на раната.

Прилагайте Ригенома крем веднъж или два пъти дневно. Под бандаж (еластична) или оклузивна превръзка прилагайте Ригенома крем при смяна на превръзката на всеки 3 или 4 дни, съгласно указанията на лекаря.

Периодът на лечение варира в зависимост от бързината на терапевтичния отговор.

Предупреждения и предпазни мерки: Продукт за локална употреба. Не поглъщайте. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте това медицинско изделие след изтичане на срока на годност. Срокът на годност се отнася за интактен (неотварян) и правилно съхраняван продукт. Да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от източници на топлина и директна слънчева светлина. Да се съхранява за предпочитане при температури между 5⁰ и 35⁰С. Измивайте добре ръцете си, преди да използвате изделието. Внимателно затваряйте тубата след употреба. Препоръчва се продуктът да се използва до 6 месеца след отваряне на опаковката.

Ригенома крем се понася добре. Противопоказан е в случай на установена свръхчувствителност към съставките. Няма съобщени случаи на сенсибилизация или странични ефекти. Ако забележите такива, моля, прекратете употребата и се консултирайте с вашия лекар. Не са известни случаи на предозиране. Не са известни взаимодействия с лекарства или лекарствени вещества.

Състав

При Ригенома крем действието на OZOILE® се подсилва от следните съставки:

 

 • ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Оптимизира хидратацията и възстановява правилната физиология на хидро-липидно-киселинната мантия. Повишава еластичността на кожата и придава тонус и плътност на тъканите.

 • КОРЕНИ ОТ БОДЛИВ ЗАЛИСТ

Съдопротективно, вазоконстрикторно и антиедематозно (противооточно) действие.

 • НЕВЕН

Успокоява зачервяването и сърбежа.

 • РИБЕС НИГРУМ

Считан за природна алтернатива на кортизона. Противовъзпалително действие.

 • ПОЛСКИ ХВОЩ

Реминерализиращо действие поради силициевите и други минерали. Подобрява структурата на кожната повърхност и подпомага хомогенната ѝ реепителизация.

 • ТИОКТОВА КИСЕЛИНА

Антиоксидант, който противодейства на дегенеративните процеси, засягащи кожата и лигавиците. Увеличава производството на клетъчна енергия за възстановяване на увредената функция.

Основни съставки: OZOILE® (Стабилни озониди с витамин Е ацетат), екстракт от корени на бодлив залист (Ruscus Aculeatus), екстракт от цвят на невен (Calendula Officinalis), екстракт от листа на касис (Ribes Nigrum), екстракт от полски хвощ (Equisetum Arvense), натриев хиалуронат, тиоктова киселина.

ОПАКОВКИ: РИГЕНОМА® туба от 40 ml и РИГЕНОМА® МАКС туба 100 ml

● БЕЗ ГЛУТЕН● БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ● БЕЗ АЛЕРГЕНИ● С ЕСТЕСТВЕНИ КОНСЕРВАНТИ

Преминати тестове: микробиологичен тест, тест за кожни алергии, тест за цитотоксичност